LAUTP P12 Liiga Etelän voittaja
Julkaistu: 09.10.2023 08.05

LAUTP P12 joukkue ylsi hienoon saavutukseen voittamalla kovatasoisimman P12 ikäisten sarjan Suomessa, Liiga Etelän.

LAUTP:n P12 Liiga Etelän voitto on huippusuoritus, sillä taakse jäivät suomalaisen junnufutiksen kaikki isojen pelaajamäärän omaavien seurojen joukkueet kuten HJK, Ilves, Fc Honka ja VJS.

Voittaja LAUTP:n jälkeen sarjan toiseksi sijoittui HJK ja sarjan kolmannen sijan nappasi Tampereen Ilves.

LAUTP:n valmennuspäällikkö Jyri Puhakainen on luonnollisesti innoissaan joukkueen saavutuksesta:

"Mitalijuhlat on pojille ja joukkueelle syytä järjestää. Saavutus on ihan huikea, kun ajattelee millä pelaajamäärällä toimimme LAUTP:ssa tässäkin ikäluokassa verrattuna isoihin seuroihin. Jos meillä on ikäluokassa keskimäärin noin 20-25 pelaajaa, on esimerkiksi HJK:n ja Ilveksen pelaajamäärä suunnilleen kymmenkertainen ollen noin 200 pelaajan kieppeillä. Nämä seurat saavat yleensä myös riveihinsä omien alueidensa sen hetken lupaavat pelaajat, joten valinnanvaraa on esim. HJK:ssa ja Ilveksessä valmennuksella mistä ammentaa kentälle parasta joukkuetta.

Me LAUTP:ssa kilpailemme samassa kilpailussa aivan eri lähtökohdista, mutta olemme onnistuneet kääntämään oman pienuutemme henkiseksi vahvuudeksi kentällä. Kaikki suomalaisen junnufutiksen ystävät tietävät, että LAUTP:n joukkueet ovat vaikeita voitettavavia, koska ne eivät anna koskaan periksi ja luovuta. Tuo asenne vie pitkälle sekä jalkapallossa että monesti yleensäkin elämässä."