Jalkapalloseurat PEPO ja LAUTP yhteistyöhön pelaajakehityksessä
Julkaistu: 08.10.2023 10.00

Jalkapalloseurat PEPO ja LAUTP yhteistyöhön pelaajakehityksessä

Lappeenrantalaiset jalkapalloseurat PEPO Lappeenranta ja LAUTP rakentavat yhteistyössä paikallista pelaajapolkua nuorille pelaajille. Seurat ovat sopineet yhteistyön käynnistämisestä jo tulevalle uudelle jalkapallokaudelle 2023-24 koskien miesten edustustason PEPO:n ja LAUTP:n joukkueita.

Yhteistyön tavoitteena on tarjota molempien seurojen nuorille lupaaville pelaajille sopivan tasoinen kilpailuympäristö PEPO:n ja LAUTP:n edustusjoukkueissa.

Marraskuussa 2023 käynnistyvän yhteistyön käynnistämisestä kenttätasolla vastaavat molempien seurojen nuorten pelaajien kehityksen vastuuhenkilöt eli PEPO:n pelaajakehityspäällikkö Janne Muhli ja LAUTP:n valmennuspäällikkö Jyri Puhakainen.

PEPO:n miesten edustusjoukkue jatkaa kaudella 2024 Kakkosessa, ja LAUTP:n nuori P17-pojista koostunut joukkue nousi juuri ensi kaudeksi miesten Kolmoseen.

"Yhteistyölle on hyvä lähtökohta ja selkeä yhteinen intressi. Molemmilla seuroilla on vahva tahtotila viedä eteenpäin paikallisiin pelaajiin nojaavaa edustason jalkapalloa. PEPO:n ja LAUTP:n edustusjoukkueiden yhteistyö nuorten pelaajien kehityksen hyväksi on kaikkien etu. Asioissa on jo palaveroitu Janne Muhlin kanssa ja odotan innolla, että pääsemme asioissa tositoimiin kenttätasolla," sanoo LAUTP:n valmennuspäällikkö Jyri Puhakainen

”Hieno juttu, että yhteistyö onnistuu ja saadaan paikalliselle nuorille pelaajille pelaajakehityksen näkökulmasta tavoitteelliset kehitysympäristöt. Tällä yhteistyöllä varmasti löydämme jokaiselle nuorelle pelaajalle oikeanlaiset ympäristöt kehittyä arjessa, joka kehittää alueemme nuoria pelaajia yksilöllisesti ja auttaa myös tulevaisuudessa molempia edustusjoukkueita”, kertoo PEPO:n Janne Muhli.

”Olemme tyytyväisiä, että olemme edistyneet tähän pisteeseen. Alueen jatkuvasti kasvanut junioripelaajamäärä ja kehittynyt junioritoiminnan taso on luonut perustan tähän kehitysvaiheeseen, Toivomme nyt vaan että tämän Lappeenrannan kaupungin selkeästi suurimman joukkuelajin harjoittelu- ja peliolosuhteet loppusyksyn, talven ja kevään osalta saataisiin vihdoin kehittymään verrokkikaupunkien tasolle. Nykyinen tilanne on lähes katastrofaalinen, kun hädin tuskin pääsemme isolle kentälle ennen sarjojen alkua maaliskuussa. Nyt pitäisi kaupungissa herätä tähän vakavaan tilanteeseen, tai menetämme nämä nuoret sinne missä lajiolosuhteet ovat asianmukaisella tasolla”, toteavat puheenjohtajat Saku Puhakainen (LAUTP) ja Kari Suninen (PEPO).

Lisätiedot:

PEPO:

-Pelaajakehityspäällikkö Janne Muhli, p. 040-7393609

-Puheenjohtaja Kari Suninen, p. 040-5583706

LAUTP:

- Valmennuspäällikkö Jyri Puhakainen, p. 044-0653947

- Puheenjohtaja Saku Puhakainen, p. 050-5678110